Propozycja szkolenia w Urzędzie Miasta, Gminy oraz Urzędzie Pracy

Program bezpłatnych szkoleń „Przedsiębiorcą być!” dla osób, które planują założyć własną działalność gospodarczą lub prowadzą ją od niedawna.

Dostrzegając rozwój potencjału innowacyjności i przedsiębiorczości, a także wzrost konkurencyjności w sektorze MŚP przygotowaliśmy program szkoleń „Przedsiębiorcą być!” który pomaga w podjęciu kluczowych decyzji podczas zakładania firmy. Szkolenie jest również merytorycznym wsparciem dla przedsiębiorców w początkowym okresie prowadzenia działalnosci.

Program szkolenia:

• Pomagamy w przygotowaniu dokumentacji rejestrowej,
  • Przygotowujemy niezbędne formularze,
  • Wyjaśniamy indywidualnie niejasne kwestie związane z zakładaniem i prowadzeniem działalności,
  • Dostarczamy informacji na temat Twoich praw i obowiązków jako przedsiębiorcy w związku z rozliczeniami podatkowymi,
  • Udzielamy porad prawnych,
  • Podpowiadamy, jak pozyskać środki unijne,
  • Doradzamy i pomagamy w pozyskiwaniu środków na start i rozwój działalności na preferencyjnych warunkach,
  • Proponujemy atrakcyjne rabaty w firmach partnerskich,
  • Organizujemy szkolenia i konferencje przybliżające - teoretyczne i praktyczne aspekty prowadzenia firmy.

Szkolenia skierowane są do:

• Osób, które złożyły w Urzędzie Pracy wniosek o dotację lub, które otrzymały dotacje i są zdecydowane otworzyć działalność gospodarczą,
  • Osób planujących założenie własnej działalności gospodarczej,
  • Osób prowadzących własną firmę już od jakiegoś czasu.

Warsztaty prowadzone są przez profesjonalnych Trenerów Biznesu. Szkolenia, składające się z prelekcji oraz konsultacji indywidualnych, trwają do 3 godzin.

Zaufało nam: 150 Urzędów Miast,
Gmin i Urzędów Pracy

Twój urząd jest zainteresowany szkoleniem?
Zostaw kontakt do siebie, oddzwonimy i wspólnie ustalimy termin