Obowiązki przedsiębiorcy, a wyzwania księgowego. Zmiany administracji skarbowej w ujęciu praktycznym oraz narzędzia wspierające pracę biura.

28 listopada 2017
AIP Business Link
Wrocław, ul. Rzeźnicza 28-31

TC PP TI banerki KRAJOWE KONFERENCJE wroclaw

Konferencja dedykowana księgowym oraz właścicielom biur rachunkowych. Udział w spotkaniu będzie okazją do poznania  zmian związanych z uszczelnianiem VAT  od strony merytorycznej oraz praktycznej. Wystąpienia ekspertów Tax Care to także prezentacja narzędzi wspierających biura w pracy codziennej oraz rozwoju biznesu.

10:00 - 10:15
Powitanie - Rafał Obarzanek
10:15 - 11:00
Jednolity plik kontrolny, Split payment - nowe zasady w ujęciu praktycznym - Agata Żemełko
11:00 - 11:15
przerwa kawowa
11:15 - 12:15
Narzędzia wspierające funkcjonowanie biura rachunkowego - Rafał Obarzanek
12:15 - 13:00
lunch
13:00 - 14:00
Wsparcie finansowe przedsiębiorcy, Liliana Majka i Adrian Środecki
14:00 - 14:30
Pozyskanie nowych klientów poprzez system franczyzowy, Rafał Obarzanek
14:30 - 14:45
przerwa kawowa
14:45 - 15:15
Krajowa administracja skarbowa - w jaki sposób przygotować się do nowych zasad kontroli, Agata Żemełko
15:15 - 15:45
Odwrotne obciążenia w branży budowlanej - aktualne interpretacje podatkowe , Agata Żemełko
15:45 - 16:00
Podsumowanie, zakończenie spotkania, Rafał Obarzanek

Agata Żemełko
Wieloletni współpracownik Tax Care. Od 2014 r., Doradca Podatkowy. Absolwentka podyplomowych studiów prawa podatkowego. Specjalizuje się w zakresie podatku VAT i PIT. Zdobywała doświadczenie w najskuteczniejszych firmach doradztwa podatkowego. W pracy pomaga w osiągnięciu pełnego potencjału szerokiemu gronu przedsiębiorców. Jej pasją jest aerial, yoga oraz biegi górskie w jednym z najpiękniejszych miejsc w kraju - Kotlinie Kłodzkiej, skąd pochodzi.
Rafał Obarzanek
Doświadczenie zawodowe zbudował tworząc rozwiązania operacyjne dla własnych oraz franczyzowych sieci oferujących produkty i usługi w sprzedaży detalicznej. Celem podejmowanych działań był wzrost sprzedaży oraz rentowności zarządzanych punktów. Jednymi z kluczowych obszarów działalności były standardy obsługi klienta, programy motywacyjne, procedury operacyjne i sprzedażowe, wdrażanie standardów, procesowanie umów operacyjnych. Odpowiadał za restrukturyzację sieci detalicznej oraz planowanie ich procesów biznesowych. Od początku swojej drogi zawodowej związany z silnymi markami funkcjonującymi na rynku polskim. Należą do nich min.: restauracje KFC, stacje paliw Orlen i Bliska, kioski i saloniki Ruch, delikatesy spożywcze Milea oraz Aptekach Dbam o Zdrowie. Pełnił w nich funkcje menadżerskie związane z zarządzaniem operacyjnym oraz rozwojem programów partnerskich i franczyzowych. Jest absolwentem studiów podyplomowych Szkoły Głównej Handlowej o kierunku zarządzanie sprzedażą. W Tax Care na stanowisku Dyrektora Departamentu Programu Partnerskiego rozwija sieć franczyzową biur rachunkowych dążąc do konsolidacji rynku usług księgowych oraz modernizacji dzięki wykorzystaniu nowych technologii.
Liliana Majka
Od 2011 r. związana  z Tax Care początkowo jako Ekspert Biznesowy, kolejno Starszy Ekspert Biznesowy, aktualnie  - Dorada Klienta Kluczowego. Po pierwszym roku pracy wyróżniona w kategorii „Debiut Roku”, w latach następnych w kategorii ,,Kredyty”. Absolwentka Politechniki Rzeszowskiej. Prywatnie miłośniczka dobrej książki oraz wszelkich form sportu. Jej motto życiowe: Pasja jest trampoliną większości sukcesów. W pracy zawodowej wyznaje zasadę: Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek, jaki włożyliśmy, aby go osiągnąć.
Adrian Środecki
Z firmą Tax Care związany od połowy 2015 roku. Początkowo w oddziale stacjonarnym w Poznaniu, gdzie otrzymał dwukrotnie wyróżnienie za zaangażowanie i wyniki kwartalne, teraz kontynuuje pracę na stanowisku Doradca Klienta Kluczowego. Wykształcenie ekonomiczne zdobywał na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu oraz Uniwersytecie Warszawskim. W pracy kieruję się entuzjazmem i otwartym umysłem. W życiu stawia na rozwój i wiarę we własne możliwości.