07 marca 2018

Targi „Pomysł na firmę” w Katowicach. Fundacja Tax Care partnerem spotkania

Targi „Pomysł na firmę” w Katowicach

W dniach 23 – 24 marca 2018 r. w Katowicach odbędzie się trzecia edycja regionalnych targów franczyzowych „Pomysł na firmę”. W wydarzeniu weźmie udział 75 franczyzowych marek polskich i zagranicznych z kilkunastu branż.

Targi „Pomysł na firmę” dedykowane są przedsiębiorcom, którzy szukają bezpiecznego i sprawdzonego pomysłu na biznes pod znaną marką. Podczas targów franczyzy „Pomysł na firmę” kandydaci na franczyzobiorców będą mogli poznać zasady inwestycji i współpracy w ramach sprawdzonego i bezpiecznego konceptu biznesowego pod znaną marką. Podczas indywidualnych rozmów na stoiskach kandydaci na franczyzobiorców dowiedzą się co zapewniło sukces rynkowy oferowanego konceptu, jaka jest wymagana kwota inwestycji i na jaki rodzaj wsparcia może liczyć przedsiębiorca decydując się na współpracę z franczyzodawcą.

Targi to też okazja do pogłębienia wiedzy o franczyzie. Podczas Forum Szkoleniowego, menedżerowie firm franczyzowych i eksperci wyjaśnią istotę franczyzy, zasady biznesu na licencji i zdradzą sposób na sukces w biznesie.

Aktualnie w Katowicach zarejestrowanych jest prawie 50 tys. podmiotów z sektora mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. Co roku ich liczba jest większa. Stolica Śląska i cały region jest jednym z najbardziej aktywnych obszarów rozwoju gospodarczego Polski i najmocniej zurbanizowanym obszarem w Europie Środkowo-Wschodniej z wysokim stopniem zaludnienia (ponad 4 mln osób). – Wybór miejsca regionalnych targów franczyzy „Pomysł na firmę” był prosty. Katowice i Śląsk zdecydowanie wyróżniają się na gospodarczej mapie Polski. Potwierdza to zresztą duża frekwencja uczestników drugiejj edycji targów „Pomysł na firmę” – mówi Arkadiusz Słodkowski, prezes PROFIT system, firmy organizującej targi „Pomysł na firmę” i największych w Europie Środkowo-Wschodniej Targów Franczyzy w Warszawie.

W ubiegłym roku, w drugiej edycji regionalnych targów „Pomysł na firmę” wzięło udział 70 marek z kilkunastu branż z Polski i zagranicy oraz ponad 2 tys. osób zainteresowanych biznesem na licencji. W tym roku frekwencja będzie jeszcze większa. Już teraz wiadomo, że podczas wydarzenia zostanie zaprezentowanych ok. 75 marek franczyzowych.

Regionalne Targi Franczyzy POMYSŁ na FIRMĘ

23 – 24 marca 2018 r.